> ## Knowledge Base Index
> Fetch the complete knowledge base index at: https://pomoc.printu.pl/sitemap.xml
> Use this file to discover available pages before exploring further.
> Pure-Markdown content can be obtained by appending a '.md' suffix to the content URLs listed in the sitemap (without the trailing slash).

# Rejestracja i logowanie

### Czy aby stworzyć projekt, konieczne jest założenie konta na stronie?

**Tak.**  System nie pozwoli przejść do opłaty zamówienia bez zalogowania się. Zalecamy założyć konto na naszej stronie przed rozpoczęciem projektowania  – dzięki temu projekty będą na nim zapisywane. Umożliwi to powrót do projektowania w późniejszym czasie. Niezamówiony projekt przechowywany jest na koncie przez 90 dni od ostatniej edycji. 

|| Uwaga! Rejestracja jest wymagana w celu złożenia zamówienia, ponieważ każdy zamówiony projekt jest przechowywany na koncie przez 5 lat. 

| Szczegóły dotyczące czasu przechowywania znajdziesz w artykule [Przechowywanie projektu](/pl/article/przechowywanie-projektu-16ckgwl/).
---
### Nie pamiętam hasła do swojego konta. Jak mogę się zalogować? 

* Skorzystaj z opcji **Przypomnij mi hasło** na stronie logowania.


![](https://storage.crisp.chat/users/helpdesk/website/bd2667eeacd76000/logowaniejpg_1smwtsb.jpg)

* lub z formularza zamieszczonego na stronie odzyskania hasła: [www.printu.pl/login/haslo/](https://printu.pl/login/haslo/) 

Po wpisaniu adresu e-mail użytego do rejestracji otrzymasz wiadomość z linkiem umożliwiającym zmianę hasła.
---
### Chcę dokończyć swój projekt później, ale nie mam konta na Waszej stronie. Jak mogę zapisać swoją pracę? 

Otwórz w nowej karcie w przeglądarce naszą stronę i kliknij **Załóż konto**. Zarejestruj się. Twój projekt powinien automatycznie przypisać się do konta. Po zalogowaniu się znajdziesz go w zakładce **Moje projekty**. Niezamówiony projekt przechowywany jest na koncie przez 90 dni od ostatniej edycji. Jeśli nie nastąpiło logowanie i edycja, projekt jest przechowywany przez 45 dni. 

||| **Uważaj**  jeżeli nie zapisałeś projektu na swoim koncie  możesz go utracić pracując nad nim w trybie incognito, czyszcząc historię przeglądarki aktualizując przeglądarkę lub w przypadku awarii urządzenia, na którym tworzony był projekt. 